Dutch Grazia Interview June 2016

Voor schut
“Ik begon mijn modellencarrière op mijn vijftiende. Ik was zo blij. Het poseren en de creatieve kant van de mode-industrie vond ik geweldig. Jong als ik was, had ik nog geen flauw benul hoe het er in de modewereld echt aan toe gaat. Mijn eerste knauw kreeg ik toen mijn coach me tijdens een catwalktraining voor schut zette. Waar alle andere meisjes bij waren, trok ze ineens mijn shirt omhoog. Ze tikte op mijn buik en bitchte: ‘Jouw buik moet er net zo strak uitzien als die van de andere meiden. Ga naar huis om te trainen!’ Dat was de eerste openlijke aanval op mijn uiterlijk, iets wat in de modellenindustrie heel vaak voorkomt. De psychologische spelletjes die worden gespeeld, kunnen enorme psychische schade toebrengen. ”

Read more on Grazia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *